Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

ΘΕΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

 

Θεά της Αγάπης

Σίγουρα την έχεις νιώσει, σίγουρα ξέρεις ότι υπάρχει, ακόμα κι αν δεν την βλέπεις. Αγγίζει τα πέταλα του τριαντάφυλλου τόσο απαλά. Είναι το πιο γλυκό αεράκι του καλοκαιριού. Είναι οι ρυτίδες της θάλασσας το σούρουπο. Βρίσκεται παντού, σε αναζητά, μα έρχεται μόνο αν εσύ ανοίξεις τα σπλάχνα σου και την καλώς ορίσεις.

Δεν την βρίσκεις μόνο σε όλες τις καρδιές, είναι η ίδια η καρδιά του σύμπαντος. Χάρη σε εκείνη ζούμε ακόμα.

Μπορεί κάποιες καρδιές να την κρατούν σε λήθαργο, μπορεί να μην την αναγνωρίζουν. Εκείνη περιμένει στωικά την στιγμή που θα πλημμυρίσεις φως.

Βγαίνει στο μπαλκόνι σαν Ιουλιέτα και κραυγάζει σιωπηλά. Αίμα τρέχουν τα δάκρυά της, αόρατα για εμάς, δάκρυα χαράς. Μόνο χαρά γνωρίζει, λύπη δεν την ακουμπά. Προσφέρει όλη την ψυχή, δεν κόβει τίποτα, δεν κρατά κάτι για τον εαυτό της, ποντάρει τα πάντα και κερδίζει ακόμα κι αν χάσει. Πώς γίνεται, λες, να κερδίσεις ενώ χάνεις; Δεν μπορούν να καταλάβουν οι θνητοί, αυτοί που πέθαναν νομίζουν ότι χάνουν. Δεν μπορούν όμως να χάσουν.

Αν την ψάξεις κρατάει απόσταση. Αν πιστέψεις, είναι ήδη μέσα σου. Προσφέρει την αγάπη σε όσους σε πλήγωσαν, σε πρόδωσαν, σε αρνήθηκαν. Προσφέρει την αγάπη στους σκληρούς , στους κακούς, στους δύστροπους, στους αναποφάσιστους. Προσφέρει αγάπη που χύνεται σαν ποτάμι και πνίγεσαι μέσα της, κι όμως κάποιοι είναι μονίμως διψασμένοι. Είναι το πεντακάθαρο αεράκι που εισχωρεί σε κάθε ίνα του κορμιού σου, κι όμως κάποιοι ασφυκτιούν. Είναι το φως που λούζει όλη την οικουμένη, κι όμως κάποιοι παραμένουν τυφλοί.

Μια παράλυτη καρδιά την καλωσόρισε κι η αγάπη την έκανε να χορέψει. Μια πληγωμένη καρδιά την καλωσόρισε κι η αγάπη την έφτιαξε απ’ την  αρχή. Μια προδομένη καρδιά την καλωσόρισε κι η αγάπη την έκανε να πιστέψει ξανά.

Κάθε φορά που στέλνεις αγάπη σε γνωστούς, αγαπημένους, οικείους…

Κάθε φορά που στέλνεις αγάπη στους πληγωμένους, στους πονεμένους, στους βασανισμένους…

Κάθε φορά που στέλνεις αγάπη σε όσους σε πλήγωσαν, σε απόρριψαν, σε απογοήτευσαν, σε πρόδωσαν…

Κάθε φορά που στέλνεις αγάπη σε αγνώστους, σε σκυφτούς περαστικούς, σε πεζούς και σε οδηγούς…

 Κάθε φορά που στέλνεις αγάπη σε κάθε ζωντανό πλάσμα αυτού του σύμπαντος…

Κάθε φορά που στέλνεις αγάπη και στον εαυτό σου…

Κάθε φορά είσαι η θεά της Αγάπης.

Με αγάπη

Β.Δ.