Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022

Του Αγίου Βαλεντίνου


 

Γλυκόπικρη γιορτή

Όχι όχι, δεν μου φταίει ο Άγιος Βαλεντίνος, ούτε η γιορτή, ούτε φυσικά οι ερωτευμένοι! Αυτά που ακούω και βλέπω μου φταίνε. Για να καταλάβετε, θα σας πω.

Το ξέρετε ότι υπάρχουν ακόμα και σήμερα άντρες που θεωρούν τις γυναίκες κατώτερες από αυτούς; Νομίζουν ότι για να είσαι αρσενικό πρέπει να υποτιμάς το θηλυκό και να δείχνεις την δύναμή σου μέσω της εξουσίας. Και το πιστεύουν φυσικά, και το δείχνουν! Στην σύντροφο, την γυναίκα, την κοπέλα τους. Και αυτή κάθεται!!! Μάλλον και η ίδια έχει τις ίδιες απόψεις, δεν εξηγείται αλλιώς!

Το ξέρετε ότι υπάρχουν γυναίκες που έχουν στο μυαλό τους πως θα τυλίξουν έναν άντρα, και αυτό γίνεται το σπουδαιότερο πράγμα στη ζωή τους; Περνάνε τη ζωή τους μπροστά σε έναν καθρέφτη για να αρέσουν σε … αυτόν τον έναν (ίσως και σε περισσότερους, δεν έχει σημασία)! Κοπελιά, μακάρι ο καθρέφτης να σου έδειχνε και το μέσα σου, όπως και το έξω σου. Τον εγκέφαλο και την καρδιά σου και τι κάνεις στο σώμα σου από μέσα!

Το ξέρετε ότι υπάρχουν ακόμα ζευγάρια που παντρεύτηκαν χωρίς να το θέλουν πραγματικά. Απλά, έτσι είναι οι κοινωνικοί κανόνες. Πρέπει να παντρευτείς! Και να κάνεις παιδιά… μη το ξεχάσεις!!! Πώς θα τα κάνεις και αυτά τόσο ευτυχισμένα όσο είσαι κι εσύ;;; και πώς θα κάνεις χαρούμενους τους γονείς σου; Τους χρωστάς! Γιατί πώς αλλιώς θα χρωστάνε και σε σένα αργότερα τα παιδιά σου;;

Αν δεν σας ξενέρωσα ακόμα, μπορώ να συνεχίσω.

Σε σας τα κορίτσια: χρειάζεται μόνο μερικά δευτερόλεπτα για να μεταμορφωθεί ο ‘ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ Ο ΕΝΑΣ’  στο απλά ‘ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ’. Μερικοί άντρες όταν τους φιλήσεις, δεν θα μεταμορφωθούν σε πρίγκιπα αλλά σε βάτραχο! Γι’ αυτό κοίταξε να στηρίζεσαι στα πόδια σου, αν έρθει η στιγμή που θα πάρετε διαφορετικούς δρόμους. Και μη ψάχνεις άντρα για να μη μείνεις μόνη, να βρεις αυτόν που θα στέκεται δίπλα σου ως ακέραιος άνθρωπος. Να μην υπάρχει ανάγκη ύπαρξης κάποιου, αλλά αγάπη.

Σε σας τα αγόρια: ωραία είναι τα λόγια, δεν λέω (τα θέλει κι εμάς ο  κώλος μας), αλλά καλό είναι να συνοδεύονται κι από πράξεις. Αν πεις κάτι να είσαι έτοιμος να το υποστηρίξεις με πράξεις, αλλιώς άστο, κλείσε το στοματάκι σου! Αν δεν την θέλεις, απλά πες το. Την πληγώνεις περισσότερο αν της φέρεσαι άσχημα. Δυνατός δεν είναι αυτός που κάνει κατάχρηση της δύναμής του, αλλά αυτός που την χρησιμοποιεί για να βοηθήσει. Να βρεις αυτή που θα σε θέλει όχι  για προστάτη της-(αυτό θα το προσφέρεις αυθόρμητα- αν χρειαστεί)- αλλά αυτή που θα θέλει έναν συνοδοιπόρο στη ζωή και όχι στήριγμα… δεν είσαι πατερίτσα!

Τελικά να εκτιμάς αυτό που έχεις, αλλιώς άστο! Να φοβάσαι περισσότερο για το αν είσαι με τον κατάλληλο άνθρωπο, παρά την μοναξιά. Αν φοβάσαι τη μοναξιά τότε δεν έχεις καλή παρέα, δηλαδή τον εαυτό σου. Και ο εαυτός σου είναι ο μόνος που μπορείς να αλλάξεις!

Σε όλους τους ερωτευμένους αυτού του κόσμου που έχουν βρει το ταίρι τους, χρόνια πολλά! Ο έρωτας είναι μεγάλη και υπέροχη ενέργεια, είναι κινητήριος δύναμη του σύμπαντος, είναι πηγή έμπνευσης, είναι ο παράδεισος και εσείς βρίσκεστε μέσα! Σας καμαρώνω και χαίρομαι όταν βλέπω τρυφερά φιλιά από ζευγάρια στον δρόμο! Μακάρι να κρατήσει το όνειρό σας και το παραμύθι σας να παραμείνει αναλλοίωτο στους αιώνες! Μακάρι!

Στους πληγωμένους . Αν ένας άνθρωπος έφυγε από τη ζωή σας, τότε δεν ήταν ο κατάλληλος για σας. Μη κάνετε λοιπόν σαν να ήταν! Δεν μπορείτε να κρατήσετε αυτό που φεύγει και με τον ίδιο τρόπο δεν μπορείτε να προβλέψετε τι έρχεται. Να θυμάστε ότι υπάρχει αυτό που ψάχνετε. Κρατήστε την πίστη σας, δεν κοστίζει, δεν είναι βάρος. Το ξέρω ότι ίσως να είναι δύσκολο, αλλά δεν είναι ακατόρθωτο. Μπορεί τώρα να νιώθετε ότι βρίσκεστε λαβωμένος/η και πεσμένος/η στο πεδίο της μάχης, αλλά σας υπόσχομαι ότι θα ξανασηκωθείτε!

Άντε βρε, και του χρόνου! Μακάρι και του χρόνου να είστε με το ίδιο άτομο. Μακάρι η σχέση σας να ανθίσει και να εξελιχθεί.

Οποιαδήποτε ομοιότητα με άτομα και καταστάσεις είναι εντελώς τυχαία!

Όπως πάντα, έχετε την αγάπη μου!