Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021

ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ


 

Τελειότητα

Όλοι ξέρουμε ότι δεν υπάρχει κάτι τέλειο. Είμαστε πλασμένοι όμως για να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να φτάσουμε το τέλειο. Να φτάσουμε να εκφράσουμε τέλεια τον αυθεντικό μας εαυτό.  Να ζήσουμε με ελευθερία και αγάπη. Στον δρόμο προς την τελειότητα χρειάζεται να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν άπειρα σκαλοπάτια βελτίωσης για να ανέβουμε.

Η ανηφορική κατεύθυνση συμβολίζει τον κόπο και την κούραση που χρειάζεται να καταβάλουμε. Το σκαλί είναι ο κάθε σταθμός στον οποίο φτάσαμε και ανεβάσαμε το επίπεδο της γνώσης μας μέσω μιας εμπειρίας.

Αν θεωρήσουμε την κορυφή ενός βουνού ως την τελειότητα για κάτι, τότε προκύπτουν κάποιες σκέψεις. Πρώτον, έχω δρόμο μπροστά μου και ίσως είναι δύσκολος ή ίσως είναι μακρύς. Δεύτερον, ξέρω που θέλω να φτάσω όταν κοιτάζω την κορυφή, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα φτάσω. Και τρίτον, αν φτάσω, η θέα θα είναι καταπληκτική. Στην πορεία προς την κορυφή άλλοτε κοιτάμε τον προορισμό και άλλοτε τον δρόμο. Άλλοτε δηλαδή στοχεύουμε στον στόχο μας και δεν μας νοιάζουν οι δυσκολίες και άλλοτε απογοητευόμαστε από τον δρόμο και την κούραση.

Προχωρώντας όμως, μαθαίνουμε ότι για να φτάσουμε στο τέρμα χρειάζεται να έχουμε αγαπήσει κάθε τι που υπάρχει πάνω μας και μέσα μας και δεν είναι τέλειο, αλλά είναι άσχημο, δύσκολο και τρομαχτικό. Και τελικά καταλαβαίνουμε ότι η τελειότητα περιλαμβάνει και οτιδήποτε ατελές, το οποίο όμως το αναγνωρίσαμε, το δουλέψαμε, το κατανοήσαμε και στο τέλος το αποδεχθήκαμε και με αυτόν τον τρόπο το αλλάξαμε προς το καλύτερο.

Η ομορφιά πολλές φορές δεν βρίσκεται στην τελειότητα αλλά στην διαδικασία για να φτάσουμε στην κορυφή. Το τέλειο μπορεί να είναι ένας συνδυασμός ατελών πραγμάτων που συνθέτουν ένα όμορφο αποτέλεσμα και που στα μάτια μας, μπορεί να  δείχνει τέλειο.

Η φύση έχει πολλά να μας διδάξει για την τελειότητα. Το φεγγάρι είναι πάντα ολόκληρο αλλά εμείς κάποιες φορές βλέπουμε ένα μέρος του. Ο ουρανός είναι πάντα γαλανός ακόμα και όταν σκεπάζεται από σύννεφα, ο βυθός παραμένει ασάλευτος ακόμα κι όταν η επιφάνεια κλυδωνίζεται από τα τεράστια κύματα μιας μεγάλης μπόρας.

Έτσι κι εμείς κρύβουμε την τελειότητα μέσα μας. Υπάρχει ο αληθινός τέλειος εαυτός μας, ακόμα και κάτω από πάθη, λάθη και αρνητική ενέργεια. Στον δρόμο μας πάνω στη γη έχουμε την υποχρέωση να περάσουμε κάποιες δοκιμασίες που θα αναδείξουν την τελειότητά μας. Ας είναι το ταξίδι της ζωής εποικοδομητικό, γεμάτο εμπειρίες. Ας γεμίσουμε τις αποσκευές μας με στιγμές αγάπης και προσφοράς, με γνώσεις και βιώματα γεμάτα χαρά.  Ας είναι το κάθε μας βήμα πάνω στο μονοπάτι που εμείς έχουμε επιλέξει και μας ταιριάζει.

Σήμερα περπατήσαμε άλλη μια μέρα στον δρόμο της ζωής πάνω στο ανηφορικό μονοπάτι που οδηγεί στην τελειότητα. Να χαίρεστε φίλοι μου, είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στον τελικό προορισμό, πιο κοντά στον τέλειο αυθεντικό εαυτό μας. Από το σημείο που βρίσκεται ο καθένας από εμάς, ας απολαύσουμε την θέα!